T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YOZGAT / MERKEZ - Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezi

FEN VE TEKNOLOJİ BİRİMİ

FİGEN KASAP

FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENİ

                                                      Fen ve Teknoloji Birim



          Bilgi çağının yaşandığı günümüzde eğitim sistemimizde temel amaç, öğrencilerimize mevcut bilgileri aktarmaktan çok bilgiye ulaşma becerilerini kazandırmaktır. Başka bir deyişle; ezberden çok kavrayarak öğrenme ve karşılaşılan yeni durumlarla ilgili problemleri çözebilmeleri amaçlanmaktadır. Biz, Fen ve Teknoloji birimi olarak öğrencilerimize sunduğumuz kendi kendine öğrenme ortamıyla bu amacı gerçekleştirmeye çalışıyoruz.


 

Öğrencilerimiz, laboratuvar ortamında bilimsel çalışma yönteminin basamaklarını izleyerek, yaptıkları deney ve gözlem çalışmaları sonucunda bilgiyi birinci elden almaktadırlar. Yaptıkları deneysel çalışmalar onları herkesin kabul ettiği sonuçlara değil kendi doğrularına götürmektedir. Bu çalışmamızla geleceğin bilim insanlarını ve üreten insanlarını yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.


 Fen ve Teknoloji eğitim programımız öğrenci merkezli, disiplinler arası, modüler yapıda, tematik yaklaşımla, bireysel eğitime uygun olarak hazırlanmakta ve uygulanmaktadır.
           Öğrencilerin gelişimleri her eğitim programında gözlenmekte, bu gözlemler öğrenci velisi, öğrencinin örgün eğitim kurumundaki öğretmenleri ve Bilsem içindeki birim danışmanlarıyla paylaşılmaktadır.

        
   Öğrencilerin eğitim programları örgün eğitim müfredatlarıyla uyumlu olacak şekilde yürütülmektedir.
Fen ve Teknoloji eğitimi alt sınıflarda birimi tanıma, kavramları hissettirme, olguları sezdirme ve basit fen deneyleri ile beceri eğitimi temelli etkinliklerle uygulanmaktadır.
        Bilim ve Sanat Merkezi'nde öğrenci, ileriki eğitim yaşantısına temel oluşturacak Fen ve Teknoloji eğitimini almanın yanı sıra, bireysel kapasitesinin farkına vararak bunu en üst düzeyde kullanabilecek seviyeye gelmektedir.
           

Üst sınıflarda ise bilimsel bir konuda literatür taraması yaparak çalışma, sonuçları raporlaştırma ve sunma, akademik temelli, proje geliştirmeye yönelik bir eğitim uygulanmaktadır.



Bedensel gücün, yerini bilgi ve teknolojiye bıraktığı bir çağda yaşamaktayız. Hal böyle iken çağımızda rakiplerimizden bir adım önde olabilmemiz için bedensel güçte değil bilgide, teknolojide ve makineleşmede önde olmamız gerekmektedir. Burada başarıyı satın aldığımız ürünlerle değil, kendi ürettiğimiz teknolojiyle yakalayabiliriz. Bu nedenle öğrencilerimize öncelikle "Biz" bilincini aşılamaya sonra da geleceğin üreten toplumunu yetiştirmeye çalışıyoruz.
Öğrencilerimizle yaptığımız küçük projelerle onları geleceğin üreten insanları haline getirmeyi amaçlamaktayız. Yaptıkları küçük projeler onları mutlu etmekle kalmayıp onların yeni projelere yönelmesine imkân sağlamaktadır. Onlarla yaptığımız küçük çaplı proje çalışmalarıyla teknolojiyi üretmenin aslında çok zor olmadığını göstermekteyiz.

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.12.2012 - Güncelleme: 21.09.2021 15:18 - Görüntülenme: 4860
  Beğen | 4  kişi beğendi