T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YOZGAT / MERKEZ - Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezi

TARİH BİRİMİ

MEHMET DOĞAN

TARİH BİRİMİ

NEDEN TARİH ÖĞRENMELİYİM?

Tarih, insanlık tecrübesini geleceğe aktarma, yaşadığı anı izah, geçmişe dönük merak gibi saiklerle hayat bulmuş ve geçirdiği tekâmülden sonra günümüzde sosyal bir bilim alanı haline dönüşmüştür. Tarihin bilimsel araştırma yöntem ve teknikleri ile gün ışığına kavuşturulması ne kadar kıymetli ise bu yolla elde edilen verilerin yine bilimsel yöntem ve tekniklerle eğitim içeriğine dönüştürülüp genç kuşaklara ulaştırılması da o kadar önemlidir. Genç kuşaklarda insani, medeni, bilimsel, demokratik ve bizi biz yapan değerlerle mayalanmış bir tarih bilinci oluşturulması; alana dair birikimin eğitim bilimleri ile el ele vermesi ile mümkün olabilmektedir.

BİLSEM'DE TARİH

Merkezimizde Destek, Bireysel Yetenekleri fark ettirme ve Özel Yetenekleri Geliştirme Programına tarih alanında devam eden öğrencilerimize yönelik olarak hazırlanan ve uygulanan etkinliklerimiz ile tarih alanına özel becerilerden; kronolojik düşünme, tarihsel kavrama, neden-sonuç ilişkisi kurma, değişim ve sürekliliği algılama, tarihsel sorgulamaya dayalı araştırma, tarihsel analiz ve yorum, tarihsel sorun analizi, tarihsel karar verme, tarihsel empati becerilerinin kazandırılması; diğer disiplinlerle işbirliği halinde Türkçeyi doğru, etkili ve güzel kullanma, eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, iletişim kurma, araştırma-sorgulama, sorun çözme, bilgi teknolojilerini kullanma, girişimcilik, gözlem yapma, değişim ve sürekliliği algılama, mekânı algılama, sosyal katılım becerilerinin kazandırılması; değerler eğitimi kapsamında adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik, yardımseverlik ile ilgili tutum ve davranışların geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

                Birimimizde BYF ve ÖYG Programlarımızın yanı sıra Arkeoloji ve Paleografya atölyelerimizde bulunmaktadır. Paleografya atölyemiz kapsamında gönüllü öğrencilerimiz ile Osmanlıca okuma, yazma eğitimi ve belge çevirisi yapılmaktadır. Geçmişi geleceğe öğretmek amacıyla açılan Arkeoloji atölyemiz ile yine gönüllü öğrencilerimize arkeoloji eğitimi verilmektedir. Aynı zamanda öğrencilerimiz sınıflarına ve programlarına uygun olacak şekilde tarih alanında yapılan çeşitli proje/makale vb. yarışmalara katılmaktadır.

                                                                                                                                             MEHMET DOĞAN

                                                                                                                                                 TARİH BİRİMİ

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.10.2017 - Güncelleme: 07.12.2022 18:59 - Görüntülenme: 677
  Beğen | 0  kişi beğendi