T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YOZGAT / MERKEZ - Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezi

ÖĞRETMENLERİN GÖZÜYLE CUMHURİYETİN 100. YILINDA EĞİTİM SEMPOZYUMU

ÖĞRETMENLERİN GÖZÜYLE CUMHURİYETİN 100. YILINDA EĞİTİM SEMPOZYUMU

 

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Yusuf TEKİN'in onursal başkanlığını yaptığı Cumhuriyetin 100. yılında eğitimin inşasında ve bekasında söz sahibi öğretmenlerimizin maarif davamızın bu günü ve geleceği hususundaki fikirlerini almak ve eğitimde Türkiye Yüzyılı'na en iyi nasıl katkıda bulunabileceklerini ortaya koymak amacıyla Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı eş güdümünde, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinin ev sahipliğiyle "Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim Sempozyumu"  gerçekleştirildi.

 

Yaklaşık 1500 katılımcının bulunduğu sempozyuma paydaş kurum olarak Türkiye Bilimler Akademisi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Türkiye Maarif Vakfı, Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu ve bakanlığımızın bir çok ilgili genel müdürlükleri fuaye alanında açtıkları stant ve sergilerle destek verdi.

Sempozyumda1336 başvuru arasından hakem değerlendirmesi neticesinde 78 ilden ve beş ülkeden (Almanya, Azerbaycan, Mali, Romanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) katılım hakkı kazanan 100 sözlü sunum ve 25 poster sunum iki gün boyunca beş ayrı salonda ve fuaye alanında sunuldu. Sergiler, stant tanıtımları ve çağrılı konuşmacıların katkı sunduğu panel oturumlarıyla "Cumhuriyetin Yüzüncü Yılı Etkinlikleri"ne damga vuran sempozyum, Prof. Dr. Cihad DEMİRLİ'nin yaptığı kapanış konuşması ve belgelerin takdimiyle son buldu.

 

Sempozyuma Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezi Tarih Öğretmenimiz Mehmet DOĞAN “Tarih Eğitiminde Somut Olmayan Kültürel Mirasın Aktarımına Bir Örnek: Yozgat İli Ocaklı Geleneğinde Türkistan İzleri” adlı bildirisi ile katılım sağladı. Tarih öğretmenimiz Mehmet DOĞAN'a emek ve katkıları için teşekkür ederiz.

 

03-01-202403-01-202403-01-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.01.2024 - Güncelleme: 03.01.2024 09:03 - Görüntülenme: 107
  Beğen | 1  kişi beğendi