T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YOZGAT / MERKEZ - Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezi

MATEMATİK BİRİMİ

VELİ ÜNLÜ

İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENİ

MATEMATİK BİRİMİ

İlköğretim ve orta öğretim kurumlarına devam eden özel yetenekli öğrencilerimizin kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yapmaktadır.

NEDEN MATEMATİK ÖĞRENMELİYİM ?

Matematik insan aklının yarattığı en büyük ortak değerdir.Evrenseldir ve çağlar boyunca gelişerek günümüze ulaşmıştır.Dünyanın her yerinde matematikçiler aynı evrensel dili konuşabilmektedir.

Matematiğin uygulanmadığı hiç bir teknik alan bulunmamaktadır.

Bununla birlikte matematiği yalnızca bilimin diğer tüm alanlarında kullanabilmek için değil ayrıca matematiğin kendisine katkı yapabilmek için de öğrenmeliyiz.

Matematiğin hayatımıza en büyük katkısı hiç kuşkusuz problem çözme yeteneği kazandırmasıdır. Matematiksel bir problemle karşılaştığımızda uyguladığımız problem çözme basamakları olan

"problemi belirleme" ,

"problemi anlama", 

" problemi farklı bir şekilde ifade etme veya bilgi toplama"

 "probleme uygun bir çözüm önerisinde bulunma"

aşamalarını aslında yalnızca matematiksel problemlerde değil, bilinçli veya bilinçsizce hayatımızda karşılaştığımız tüm problemlerde kullanıyoruz. Matematik bize bu yeteneğimizi geliştirme ve hayatta karşılaştığımız tüm problemlere daha kolay ve etkin çözümler getirmemizi sağlamaktadır.

NASIL MATEMATİK ÖĞRENMELİYİM ?

Matematik birikimli ilerleyen bir bilim dalı olarak karşımıza çıkmaktadır yani öğrendiğimiz bir konu diğer konular için temel oluşturmaktadır.Bu açıdan matematikte başarısız olmamızın en büyük nedeni temel konularda olan eksikliklerdir. Bu yüzden matematik öğrenirken öncelikle eksiklerimizin neler olduğunu belirlemeliyiz ve bu eksiklikleri gidererek yolumuza devam etmeliyiz.

Matematik genellikle kısa yollardan çözüm bulmak , problemleri kolayca çözmek olarak görülse de aslında bu kolaylıklara ulaşmak veya bu kısa yolları öğrenebilmek için zorluklarla başetmeli ve uzun yollardan defalarca ilerlemeliyiz. Sanılanın aksine matematik sadece zeki insanların başarabildiği bir ders değil çalışmaya ve matematikle uğraşmaya hevesli herkesin yapabileceği bir bilim dalıdır.

Matematik öğrenirken ;

Yanlışlar yapmaktan korkmayın!

Öğrendiklerinizi kendi ifadelerinizle anlatmaya çalışın!

Çözüm için denemekten vazgeçmeyin!

Çözümü bulmuş olsanız bile farklı bir çözüm yolu aramayı deneyin!

Matematik bakarak değil yazarak ve uğraşarak öğrenilir!

BİLSEMDE MATEMATİK

Kurumumuzda matematik eğitimi 4 farklı program ile uygulanmaktadır.

Bu programlar ;

Destek Eğitim Programı

Bireysel Yetenekleri Farkettirme Programı (BYF)

Özel Yetenekleri Geliştirme Programı (ÖYG)

Proje Geliştirme Programı

Destek Eğitim Programı :

Bu programda öğrencilerimizin matematiğe bakış açısını değiştirecek ve geliştirecek etkinliklere yer verilmektedir.Öğrencilerin matematiksel bakış açısıyla tanışması ve bunu anlaması sağlanmaktadır.

Bireysel Yetenekleri Farkettirme Programı (BYF) :

Öğrencilerimizin matematiksel becerilerini farkettirme ve geliştirmeye yönelik çalışmalara yer verilmektedir.Matematiğe olan ilgiyi artırma ve matematiksel çalışmalar yapmaya teşvik etmeye yönelik etkinlikler yapılmaktadır.

Özel Yetenekleri Geliştirme Programı (ÖYG) :

Matematik yeteneğini farketmiş öğrencilerimizin bu alanda çalışmalar yapması için ileri seviye matematik etkinlikleri yapılmaktadır.

Proje Programı :

 Öğrencilerimizin matematik projeleri yapması için destek olunmaktadır. Matematik projeleri ve çalışmaları yapılmaktadır.

 

MATEMATİK BİRİMİ

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.10.2017 - Güncelleme: 01.03.2023 08:51 - Görüntülenme: 1025
  Beğen | 0  kişi beğendi