Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezi Tarihçesi

Binamız, İlimiz hayırseverlerinden Sayın Fatma Temel Turhan tarafından 1987 yılında kreş olarak yaptırılıp, Yozgat Belediyesi'ne tahsis edilmiştir.

2002 yılına kadar kreş olarak kullanılan bina Yozgat Vilayeti Daimi Komisyonu tarafından alınan 04/02/2002 tarih ve 46 sayılı karar gereği laboratuvar ve ana sınıfı olarak kullanılmak üzere aynı bahçede yer alan Fatma Temel Turhan İlköğretim Okulu'na devredilmiştir.

2005 yılında Milli Eğitim Müdürlüğümüzün gayretleri ile İl Özel İdaresinden tahsis edilen 50.000,00 TL Ödenek ve Yozgatlı Hayırsever iş adamı Sayın Seyhan Cengiz Turhan tarafından sağlanan 100.000,00 TL'lik destek ile kurumun bakım ve onarımı yapılmış ve donanım malzemeleri temin edilmiştir.

31.05.2005 tarihli ve B.08.0.ÖRG.0.20.01.05.420/3866 sayılı makam onayı ve 'Öğrencilerimizin, özel yeteneklerinin gelişiminin desteklendiği, merak, öğrenme ve yaratıcılığa zemin oluşturan ileri düzeyde öğrenme ortamlarının doğal olarak sunulduğu ve tüm yeteneklerin değerlendirildiği bir Bilim ve Sanat Merkezi olmak' misyonu ile Yozgat Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezi adıyla açılmış ve 03/04/2006 tarihinde ilk  grup öğrencileri ile eğitimine başlamıştır.

Merkezimiz, Özel Eğitim Ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı, 'Özel yetenekli bireylerin, yetenek ve özelliklerini tanıyarak potansiyellerini en üst düzeyde kullanmaları yoluyla, bilgi, teknoloji ve yaratıcı çözüm üreten, insanlığın gelişimine katkı sağlayan, araştırmacı, özgün, etik ve estetik değerlere sahip, geleceğin liderleri, bilim insanları ve sanatçıları olmalarını sağlama' vizyonu doğrultusunda çalışmaktadır.

Yayın: 18.01.2019 - Güncelleme: 16.02.2023 19:42 - Görüntülenme: 632